Wednesday, January 13, 2010

Isramart : Venezuela rationalizeaza consumul de energie electrica

Isramart news:
Alimentarea cu energie electrica la Caracas va fi intrerupta cate patru ore la fiecare doua zile, conform unei decizii a guvernului venezuelan, care incearca sa faca fata unei crize energetice grave, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Pentru zona Caracas, au fost stabilite sase zone si vom aplica rationalizari pentru perioade de maximum patru ore", a declarat Javier Alvarado, presedintele companiei publice de electricitate care deserveste capitala venezuelana.

Fiecare dintre cele sase zone va fi afectata de noile masuri odata la doua zile, dupa programe diferite. Conform anuntului oficial, rationalizarea energiei ar urma sa ramana in vigoare pana in primavara, la inceperea sezonului ploios.

Opozitia a denuntat lipsa investitiilor guvernamentale si proasta gestionare a infrastructurii, afirmand ca acestea au determinat numeroase intreruperi ale alimentarii cu energie electrica in ultimele luni.

Guvernul sustine insa ca "risipa" si seceta - care a determinat reducerea drastica a productiei celor trei hidrocentrale ce asigura 70 la suta din energia necesara - sunt motivele care au stat la baza deciziei.

Autoritatile de la Caracas, care incearca sa reduca intregul consum de energie cu 20 la suta, au anuntat si un plan de modificare a programului magazinelor si institutiilor de stat si au amenintat ca vor intrerupe alimentarea cu energie a centrelor comerciale si companiilor industriale care nu isi reduc consumul lunar de electricitate.