Friday, January 29, 2010

Isramart : Modificarile climatice ar putea tripla riscul de incendii in Australia

Isramart news:
Schimbarile climatice ar putea tripla riscul de incendii in anumite zone ale Australiei, a avertizat organizatia Greenpeace, dupa un an de la producerea unor incendii devastatoare soldate cu 173 de morti, relateaza Mediafax.

Potrivit organizatiei ecologiste, daca prevederile Protocolului de la Kyoto nu vor fi continuate printr-un nou tratat pentru limitarea incalzirii globale, riscul de incendii de mare amploare in regiunile secetoase din sud-estul Australiei se va multiplica de trei ori pana in 2050.

"Frecventa riscului de incendii catastrofale ar putea sa se multiplice si pana de zece ori la Melburne (sud-est), iar numarul de zile in care este strict interzisa aprinderea focului s-ar putea tripla la Sydney, Adelaide si Canberra, pana in 2050" a anuntat Greenpeace, intr-un raport intitulat "Riscuri viitoare".

"Daca ramanem pasivi in fata incalzirii climatice, punem in mod constient in pericol si mai multi oameni si bunuri", a declarat Linda Selvey, reprezentanta Greenpeace in Australia.

Potrivit raportului organizatiei, temperatura in Australia a crescut in medie cu 0,9 grade Celsius din 1950, cresterea cea mai semnificativa fiind inregistrata in estul tarii, insotita de o diminuare neta a precipitatiilor. Cu un an in urma, la 7 februarie 2009, regiunea Melbourne a fost devastata de incendii deosebit de puternice, care s-au soldat cu 173 de morti, peste 400 de raniti si distrugerea a aproximativ 2.000 de locuinte.