Wednesday, July 22, 2009

isramart : Joburile verzi in SUA, o tinta indepartata

isramart news:
Locurile de munca in sectorul energiei regenerabile reprezinta o oportunitate pentru intreaga economie americana, insa politicile pentru a le implementa si dezvolta pot dura ani intregi, sustin guvernatorii statelor americane, potrivit Reuters.

Planurile cap-and-trade pentru emisii si initiativele in domeniul energiei regenerabile au fost instrumente utile care au incurajat economiile locale sa parcurga drumul de la centrale pe baza de combustibili fosili pana la locurile de munca verzi, au transmis guvernatorii catre membrii Comitetului de Mediu al Senatului.

„Acest lucru nu s-a intamplat accidental. S-a intamplat cu ajutorul unor eforturi sustinute care au inceput in 2004”, a declarat guvernatorul statului Colorado, Bill Ritter, vorbind despre miile de locuri de munca verzi care urmeaza sa fie create in statul sau in domeniul fermelor eoliene si in companiile de baterii alternative.

In 2004, Colorado a devenit unul dintre primele state americane care au solicitat companiilor de utilitati sa foloseasca surse de energie regenerabila.

Legea privind mediul inconjurator care urmeaza sa fie adoptata de Senat va obliga companiile de utilitati sa includa energia regenerabila intr-o proportie de 15% in totalul energiei folosite. Cu toate acestea, desi a trecut de Camera Reprezentantilor, votul Senatului este inca incert.
Rata somajului in SUA a atins 9,5% in iunie, nivelul maximum al ultimilor 26 de ani, mult peste asteptarile pe care le avea administratia cand a sustinut pachetul de stimulare a economiei de 800 de miliarde de dolari.