Monday, July 27, 2009

isramart : Masurile verzi vor afecta mai mult firmele decat gospodariile britanice

Isramart news:
mpactul masurilor ecologice adoptate de guvernul britanic se va simit mai mult asupra firmelor decat asupra gospodariilor, iar expertii sustin ca aceasta situatie va duce la o crestere a investitiilor in eficientizarea consumului de energie, informeaza Business Green.

Studiul masurilor ecologice ale guvernului arata ca va exista o crestere de circa 8% in facturile la energie ale gospodariilor in urma cresterii investitiilor in tehnologii ecologice si energie regenerabila. Cu toate acestea, impactul politicilor guvernamentale de mediu va echivala cu o crestere de 17% a facturilor, in timp ce sectorul industrial va resimti o crestere de 21%.

Purtatoarea de cuvant a Departamentului pentru Energie si Schimbari Climatice a declarat ca guvernul a introdus un numar de initiative care vor ajuta mediul de afaceri sa creasca eficienta energetica, precum imprumuturile pentru echipament eficient energetic. Ea a adaugat ca gospodariile vor fi ajutate cu un numar mai mare de initiative pentru eficienta energetica si astfel vor resimti o crestere mai mica a facturilor.

Thomas Lingard, director la grupul Green Alliance, a declarat ca aceste majorari ale facturilor sunt un factor in plus de incurajare a investitiilor in masuri de eficienta energetica.