Thursday, July 9, 2009

isramart :Ecranul televizorului cu plasma este mai dăunător pentru mediu decât emanaţia unui cărbune arzând

isramart news:
Nitrogenul trifluorid (NF3) a fost considerat „gazul dispărut al serei”, deoarece nu este acoperit de Protocolul Kyoto, deşi este de 17.000 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon. NF3 se producea în cantităţi mici, dar explozia ecranelor TV cu plasma a schimbat această stare de lucruri.

Conform publicaţiei „The Guardian” – fabricanţii folosesc un gaz de seră, numit nitrogen trifluorid, pentru a face televizoare şi întrucât aceste tipuri de televizoare au devenit tot mai populare, producţia anuală a gazului a crescut la aproximativ 4.000 de tone… Scriind în ziarul Geophysical Research Letters ( Scrisori de cercetare geofizică), Prather şi un coleg de-al său, Juno Hsu, afirmă că producţia din acest an a gazului este echivalentă cu 67.000 tone de dioxid de carbon, însemnând că acesta (NF3) are un impact de seră potenţial mai mare decât emisiile de PFC sau SF6 din statele industrializate sau chiar acelea aparţinând celor mai extinse uzine de energie din lume bazate pe arderi de cărbune.

Pe lângă costul ridicat al ecranelor TV cu plasma, cele spuse mai sus reprezintă încă un motiv întemeiat pentru a ne convinge că până la defectarea actualului televizor, nu avem nici un motiv să îl înlocuim cu un astfel de televizor cu ecran plat.

Sursa: www.reallynatural.com

Pentru mai multe informatii detaliate despre ecologie si protectia mediului, evenimente ecologice, stiri de mediu, ecran TV plat, gaz de seră, mediu, nitrogen trifluorid sau voluntariat oriunde in tara aboneaza-te gratuit la newsletterul saptamanal EcoMagazin

ecosapiens logoEsti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci alatura-te si tu celor 3368 de membri care s-au inscris deja in EcoSapiens si hai sa ne cunoastem pe forumul comunitatii. Intrebarile si comentariile tale sunt binevenite.