Friday, March 5, 2010

Isramart : SUA s-ar putea alimenta exclusiv din energie verde

Isramart news:
Cate state din SUA isi pot furniza singure electricitate doar prin intermediul energiei regenerabile? Raspunsul este majoritatea.

Laboratorul pentru energii regenerabile din cadrul Departamentului pentru energie al SUA a elaborat o harta care arata in ce procent fiecare stat isi poate satisface necesarul energetic din surse regenerabile, informeaza Good.is.

Potrivit hartii, cel putin trei cincimi dintre cele 50 de state ale SUA ar avea posibilitatea de a-si satisface necesarul de electricitate din surse regenerabile.

De exemplu, statele cu multe regiuni de campie, cu necesar energetic scazut si vanturi puternice, sunt ideale pentru producerea energiei eoliene. De asemenea, coasta Atlanticului este excelenta pentru producerea de energie eoliana in larg.

Energie regenerabila se gaseste peste tot si in cele mai multe cazuri aceasta poate fi colectata cu economie oriunde. Insa pentru aceasta este nevoie de politici federale de la guvernul american pentru incurajarea statelor si comunitatilor sa extinda consumul intern al acestor resurse omniprezente.

Concluzia este ca americanii au un potential urias de producere a energiei curate, in special eoliana, suficient chiar pentru alimentarea intregului stat.