Tuesday, March 9, 2010

Isramart : 22 de orase din Romania sting lumina pe 27 martie

Isramart news:
Pe 27 martie, romanii sunt invitati sa stinga luminile alaturi de restul locuitorilor planetei, in cadrul evenimentului global Earth Hour, ajuns la a patra editie. Pana in prezent, 22 de orase din Romania au confirmat sustinerea pentru aceasta actiune.

“Toate orasele care se alatura campaniei vor stinge luminile in cladirile publice, ca primaria si prefectura, in cladirile proeminente si iluminatul altor monumente, dar nu neaparat iluminatul public. Fiecare oras poate organiza si evenimente proprii”, a explicat pentru Green Report Ioana Betieanu, responsabil comunicare pentru WWF Romania (World Wide Fund for Nature), ce organizeaza evenimentul.

WWF va lansa site-ul oficial al evenimentului maine, 10 martie. Organizatorii anunta ca site-ul orapamantului.ro, existent deja, nu le apartine, iar informatiile publicate aici nu sunt corecte.

Empire State Building stinge lumina in 2010

Printre obiectivele incluse inca de la inceput pe lista din 2010 a participantilor la Earth Hour se afla muntele Rushmore, pe care sunt sculptate figurile a patru presedinti americani, Empire State Building, luxosul hotel Caesar Palace din Las Vegas, cladirea MGM Mirage si podul Golden Gate. In plus, celebrul indicator “Welcome to Fabulous Las Vegas” isi va stinge luminile.

In 2010 vor mai opri electricitatea si Montezuma Castle National Monument, statuia Soldiers and Sailors din Indianapolis, sediul Bank of America din Atlanta si semnul luminos „Pike Place Market” din Seattle.

In Bucuresti, Ateneul Roman, Teatrul National, Primaria Generala, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Muzeul National de Arta, Opera Romana, Hotelul Intercontinental si Magazinul Cocor au stins luminile pentru o ora in 2009, iar Palatul Parlamentului, cea mai mare cladire civila din lume, a stins iluminatul exterior.