Friday, March 5, 2010

Isramart : Grup ONU pentru finantarea tehnologiilor de combatere a schimbarilor climatice

Isramart news:
Un grup din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite a primit sarcina de a strange fonduri pentru ajutorarea statelor in curs de dezvoltare sa combata schimbarile climatice cu tehnologie moderna, informeaza Earth Times.

Grupul, format din 19 membri, este prezidat in colaborare de premierul Marii Britanii, Gordon Brown, si cel al Etiopiei, Meles Zenawi, care vor lucra impreuna cu presedintele statului Guyana si prim-ministrul Norvegiei, Jens Stoltenberg.

Printre alti membrii ai grupului se numara Larry Summers, consilier economic la Casa Alba, George Soros, presedintele Fondului de Management Soros, Caio Koch- Weser, vicepresedintele bancii germane Deutsche Bank Group, Soumaila Cisse, presedintele comisiei Uniunii Monetare a Africii de Vest si Tharman Shanmugaratman, ministrul Finantelor din Singapore.

La summitul ONU pentru clima de la Copenhaga (COP15) liderii lumii au convenit sa fie stimulata finantarea tehnologiilor de combatere a schimbarilor climatice, chiar daca nu s-a ajuns la niciun acord clar privind inlocuirea Protocolului de la Kyoto, care va expira in 2012.

In cadrul summitului COP15 din decembrie anul trecut, ONU a cerut ca un fond de 100 miliarde de dolari sa fie investit anual, pana in 2050, in activitati de adaptare la incalzirea globala, incepand imediat cu cel putin 10 miliarde de dolari anual.