Thursday, March 4, 2010

Isramart : 75 de simboluri ale lumii sting lumina pe 27 martie

Isramart news:
75 de constructii-simbol din lume vor stinge luminile pe 27 martie pentru a trage un semnal de alarma privind incalzirea globala in cadrul evenimentului mondial Earth Hour, ajuns la cea de-a patra editie.

Sute de milioane de oameni vor stinge lumina la ora 8:30, dar si cele mai cunoscute simboluri de speranta, pace, comportament uman si minuni naturale se vor cufunda in intuneric pe 27 martie.

Turnul CN Tower din Canada, Table Mountain din Cape Town, Grand Palace din Bangkok sau al doilea cel mai inalt turn din lume Taipei 101 vor stinge luminile de Earth Hour.

In Statele Unite, luminile se vor stinge pe Podul Golden Gate, pe Empire State Building, pe Mount Rushmore si chiar in Las Vegas. In Marea Britanie, London Eye s-a inscris la Earth Hour, iar Coca Cola isi stinge panoul publicitar faimos din Piccadilly Circus. Hiroshima devine in 2010 primul oras din Japonia care se alatura campaniei Earth Hour.

“Actiunile aratate de orasele lumii si locuitorii lor sunt cruciale pentru combaterea schimbarilor climatice”, a declarat Andy Ridley, co-fondator si director executiv al campaniei Earth Hour.

Pana in prezent, 579 de orase din lume, 77 de tari si regiuni s-au alaturat Earth Hour, se arata pe site-ul oficial al campaniei.