Wednesday, February 17, 2010

Isramart : Eficienta energetica in noua fabrica Volkswagen

Isramart news:
Volkswagen aduce eficienta energetica in noua sa uzina de automobile de 1 miliard de dolari din Chattanooga, Tennessee, SUA, potrivit Environmental Leader.

Fabrica va beneficia de motoare eficiente energetic pe liniile de productie si sisteme de reciclare a apei de ploaie. In plus, iluminatul este asigurat de becuri economice si lampe cu senzori de miscare, iar la sfarsitul fiecarei zile lucratoare toate aparatele electronice sunt inchise.

De asemenea, atelierul de vopsit din cadrul fabricii dispune de un nou sistem prin care se evita aproape complet producerea de deseuri in timpul schimbarii vopselurilor.

Fabrica va reduce si amprenta de carbon din lantul sau de aprovizionare. Volkswagen va construi din martie langa uzina de automobile o alta fabrica unde 16 companii diferite au semnat contracte pentru a produce piese auto pentru viitoarele masini Volkswagen.

Pentru a putea gazdui fabrica de automobile Volkswagen, orasul Chattanooga a trebuit sa isi reduca impactul asupra mediului. Astfel autoritatile orasului au fost nevoite sa reduca poluarea aerului pentru a indeplini standardele federale de mediu pentru gazduirea unei astfel de cladiri.