Thursday, February 18, 2010

Isramart : Bill Gates: Avem nevoie de energie verde care sa producă minuni la nivel global

Isramart news:
Prezent la o conferinţă care s-a desfăşurat în California, Bill Gates a subliniat faptul că schimbările climatice reprezintă cea mai îngrijorătoare problemă pentru viitorul planetei, iar în momentul de faţă este nevoie de energie verde care sa producă minuni la nivel global.Bill Gates

Deşi a investit peste 10 miliarde de dolari pentru activităţi de cercetare şi dezvoltare de vaccinuri şi distribuirea acestora în ţările sărace, Bill Gates susţine că este mult mai important să se găsească soluţii de reducere a costurilor energiei şi eliminarea emisiilor de carbon.

Potrivit lui Gates, acest lucru trebuie să se întâmple într-un timp destul de scurt, până în 2050. De asemenea, el a adăugat că cercetătorii au la dispoziţie 20 de ani pentru a inventa şi a perfecţiona tehnologiile pentru producerea energiei verzi, şi alţi 20 de ani pentru a le implementa. “Fără îndoială vom avea de lucru în acest sens”. Bill Gates a oferit şi o soluţie: tehnologia nucleară ar putea utiliza rezervele de uraniu pentru generarea electricităţii şi ar trebui instalată în ţările sărace. În cazul Statelor Unite, aceste rezerve ar putea produce electricitate pentru următorii 100 de ani.

Fondatorul Microsoft a dat asigurări că în momentul de faţă susţine financiar compania TerraPower, care face eforturi pentru a găsi o alternativă la tehnologia nucleară care foloseşte combustibil uzat.