Friday, June 18, 2010

Isramart: O saptamana pana la anuntarea celor mai verzi companii romanesti

Isra-Mart news:
A mai ramas doar o saptamana pana la Gala Green Business Index de pe 23 iunie, eveniment in cadrul caruia Asociatia Green Revolution va anunta clasamentul celor mai verzi companii din tara.

Gala GBI va avea loc in Parcul Herastrau, unde vor fi anuntate companiile cu cele mai bune performante in domeniul managementului mediului.

Companiile s-au putut inscrie pana pe 10 mai in Green Business Index, primul top al companiilor verzi din Romania. Acestia au oferit informatii despre masurile de protectie a mediului pe care le iau in domeniul transportului, impactului asupra mediului, dezvoltarii sustenabile, resurselor, achizitiilor verzi, cladirilor si managementului deseurilor. La solicitarea Green Revolution, informatiile au fost analizate de un grup de experti, care au acordat punctaje in functie de performante.

Printre cei companiile care au oferit date despre managementul de mediu se numara Danone, Veolia, Lafarge, SIVECO, Romaqua si Green WEEE.

Urmarind site-ul Green Report, veti putea ramane la curent cu evolutia proiectului si veti afla companiile care au facut cele mai multe eforturi pentru protectia mediului in activitatea lor zilnica, dar si pe cele care mai au de facut imbunatatiri la acest capitol.

Green Business Index este un proiect sustinut de Ministerul Mediului si reprezinta o incurajare a trecerii rapide a sectorului business in zona verde, aceasta fiind una dintre prioritatile Asociatiei Green Revolution. Prin intermediul Green Business Index vor putea fi obtinute si centralizate informatii referitoare la activitatile de mediu desfasurate sau angajate de companiile romanesti, ceea ce poate oferi autoritatilor o viziune de ansamblu a situatiei existente si, implicit, directionarea fondurilor si initiativelor catre zonele in care este nevoie de acestea. In acest mod se va reusi si atragerea atentiei asupra importantei protejarii mediului si a resurselor naturale existente.