Wednesday, November 25, 2009

Isramart : Polonia va vinde Irlandei certificate de emisii de dioxid de carbon

Isramart news:
Polonia va vinde Irlandei certificate de emisii de dioxid de carbon in valoare de 15 mil. euro, potrivit ministrului polonez al mediului, Maciej Nowicki, scrie Warsaw Business Journal. La inceputul lunii noiembrie, Polonia a vandut guvernului spaniol certificate in valoare de 25 mil. euro.

Ungaria va reprezenta "o tara model" in ceea ce priveste reducerea datoriei publice, a declarat ministrul ungar de finante Peter Oszko, scrie Budapest Business Journal. El a subliniat faptul ca guvernul de la Budapesta vrea sa accelereze potentialul de crestere economica a tarii, obiectiv ce va putea fi indeplinit prin reducerea masiva a cheltuielilor guvernamentale.

In octombrie, numarul de firme de constructii nou infiintate in Ungaria s-a apropiat de cel al companiilor intrate in proces de lichidare, potrivit firmei de consultanta Opten, scrie Budapest Business Journal. Astfel, 545 de noi firme de constructii au fost inregistrate la registrul comertului din Ungaria, in timp ce numarul companiilor lichidate a fost de 512.

Compania petroliera poloneza Kulczyk va achizitiona 70% din actiunile unuia dintre cei mai importanti producatori privati de gaz natural din Ucraina, KUB-Gas, pentru suma de 45 mil. dolari (30 mil. euro), scrie KyivPost. Achizitia va fi supusa spre aprobare comitetului anti-monopol de la Kiev si se va incheia dupa ce procesul de listare a companiei Kulczyk la bursa de la Varsovia se va finaliza.

Tarifele percepute pentru tranzitul gazului rusesc prin Ucraina catre Europa se vor majora cu 60% in 2010, a declarat Oleg Dubina, directorul executiv al companiei Naftogaz, ce se ocupa cu administrarea sistemului de gazoducte din Ucraina, scrie agentia de presa Itar-Tass. Totodata, Dubina a infirmat speculatiile cu privire la pierderea controlului total asupra retelei ucrainene de gazoducte in favoarea unor investitori straini.

Volumul total de investitii realizate de companiile grecesti in Bulgaria s-a redus in primul semestru al anului la 69,6 mil. euro, ca urmare a crizei economice, potrivit bancii centrale a Bulgariei, scrie Sofia News Agency.

Incercarile de fraudare a bugetului de stat prin solicitarea de rambursari nejustificate de TVA au explodat in Bulgaria in primele sase luni ale anului, se arata intr-un raport realizat de Agentia de administrare fiscala din Bulgaria, scrie Sofia News Agency.

Numarul autorizatiilor de constructie emise de administratiile locale din Bulgaria in al treilea trimestru al anului s-au redus cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut , potrivit institutului national de statistica de la Sofia, scrie Sofia News Agency.

Ukrzaliznytsya, compania de cai ferate din Ucraina detinuta de stat ce nu a reusit sa ramburseze luna aceasta un credit sindicalizat, s-a oferit sa-si restructureze datoria, urmand sa o ramburseze peste trei ani, potrivit Dragon Capital, cea mai mare firma de brokeraj din Ucraina, scrie Bloomberg.

Daimler, cel mai mare producator de camioane la nivel mondial, s-a angajat sa creeze doua firme cu capital mixt alaturi de producatorul rus de camioane KamAZ, scrie Bloomberg. "KamAZ are o retea extinsa de vanzari care ne va oferi conditii optime pentru a ne dezvolta si pe piata rusa, care promite sa creasca rapid odata cu trecerea crizei", a declarat Hubertus Troska, director al diviziei de camioane din cadrul Daimler.