Thursday, October 21, 2010

Isra-Mart srl:Timişoara va fi un pol eco în Banat

www.isra-mart.com

Isra-Mart srl news:

Universitatea Politehnica a investit 30 de milioane de lei într-un centru de cercetare a energiei care la final va avea o valoare dublă. Construcţia Institutului de Cercetare pentru Energii Regenerabile a fost finalizată, urmând ca de acum să se lucreze la finisaje.

Proiectul pentru Institutul de Cercetări pentru Energie Regenerabilă, care se construieşte pe Bulevardul Muzicescu, a fost o iniţiativă a reprezentanţilor Universităţii Politehnica din Timişoara şi are o valoare de peste 64 de milioane de lei. „S-a pornit această iniţiativă din cauza experienţei cercetărilor din Politehnică, unde se lucrează de 20, 30 de ani pe energie solară, eoliană sau biogaz”, a spus profesorul Petru Negrea. Practic, scopul institutului este acela de a promova munca realizată de cercetătorii timişoreni în domeniul energiilor alternative şi de a dezvolta mediul economic din Vest în acest sector.

„Avem deja colaborări cu firme din domeniu. O să se monteze panouri solare pe institut şi pe alte două clădiri mai vechi, se vor testa şi motoare cu hidrogen şi vom avea şi staţii pilot de obţinere a biogazului”, a mai spus profesorul Negrea.