Friday, October 22, 2010

Isra-Mart srl:Energie mai ieftina si de durata? Subventii pentru panourile solare

www.isra-mart.com

Isra-Mart srl news:

Daca energia solara ar obtine aceleasi subventii precum combustibilii fosili, ar scadea costurile totale. In SUA, subventiile pentru energia produsa pe cale solara sunt de un miliard de dolari, iar cele acordate pentru combustibilii fosili (petrol, carbune) sunt de 72 de miliarde.

Suma pe care un american a platit-o ca subventie pentru combustibilii fosili, in decurs de 5 ani, se ridica la 521,73 dolari, informeaza Clean Technica.

Dar suma care a ajuns catre industria solara este de numai 7,24 de dolari.

Doar 14% din teritoriul SUA are costuri mai reduse ale energiei solare, la nivelurile actuale ale subventiilor acordate pentru panourile solare.

Dar, daca industria solara ar beneficia de aceeasi bani precum industria combustibililor fosili, energia obtinuta pe cale solara ar fi mai ieftina pe intreg teritoriul SUA.

Aproximativ 60% din energia consumata in SUA provine din arderea carbunilor, activitate care se va diminua drastic peste 20 de ani.

Scepticii spun ca industria solara nu poate fi competitiva fara subventii de la stat, dar istoria carbunelui, petrolului sau a gazelor naturale ne spun ca niciun sector energetic nu s-a dezvoltat fara subventii.

Industria carbunele nu ar fi putut concura cu lemnul sau morile de apa fara veniturile din subventii.

Daca nu se vor acorda subventii mai mari industriei solare acum, americanii ar putea ramane fara sursele primare de electricitate pe parcursul a numai doua generatii.