Tuesday, August 25, 2009

Isramart : Energie solara in scolile din Botosani

Isramart news:
Primaria orasului Botosani intentioneaza sa doteze gradinitele si scolile din municipiu cu panouri solare pentru a reduce cheltuielile cu incalzirea si apa calda in unitatile de invatamant. Edilii urmeaza sa realizeze un proiect pentru atragerea de fonduri nerambursabile.
In Occident se merge mult pe surse alternative de energie. Energia solara este des folosita in ultimul timp si pe astfel de proiecte se dau foarte multi bani europeni. Incercam si noi sa atragem fonduri”, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita pentru Adevarul. Unitatile scolare ce urmeaza sa beneficieze de pe urma programului vor fi selectate in urma unei analiza care va verifica daca structura cladirilor si izolatia termica a acestora permit montarea panourile solare.
„Se va face un punctaj in functie de vechimea cladirii, de tipul de termoizolatie, dar si de alte aspecte. Cu cat punctajul este mai mare, cu atat cresc sansele sc primesti banii”, a mai spus viceprimarul. In Botosani exista deja un exemplu de asemenea initiativa venit din partea conducerii Penitenciarului de Maxima Siguranta Botosani care a facut deja un astfel de proiect si acum asteapta un raspuns de la Ministerul de Justitie.