Monday, June 15, 2009

isramart: Emisiile de CO2 vor fi trecute pe etichetele produselor

isramart news:

Companiile trebuie sa se pregateasca pentru etichetarea cu CO2, sustine ultima editie a newsletterului lantului de furnizori MIT, redactata de Centrul MIT pentru Transport si Logistica, informeaza Environmental Leader.

Ca un raspuns la trendul verde al responsabilitatii fata de mediu, documentul arata ca in curand companiilor li se va cere sa arate consumatorilor cat carbon au generat produsele lor.

"Lantul de furnizori este parte integrala ale acestor sisteme de etichetare, pentru ca aici este locul in care se culeg cele mai multe informatii de pe etichete", au scris in articol Edgar Blanco si Anthony Craig. "Se fac cercetari pentru a se gasi o metodologie flexibila pentru definirea acestei informatii. Cele mai mari lanturi de furnizori trebuie sa fie la current cu aceasta munca si sa inteleaga complexitatea etichetarii cu CO2 inainte ca produsele lor sa se afle sub microscop".

Blanco si Craig mai sugereaza ca intai va trebui sa se rezolve anumite probleme dificile, inainte ca aceste etichetari sa fie obligatorii, iar directorii lanturilor de furnizori ar trebui sa fie constienti de posibilele implicatii, pentru ca ei vor juca un rol cheie in dezvoltarea sistemelor de etichetare cu carbon.