Friday, June 26, 2009

isramart :Doar jumatate dintre americani vor comert cu emisii

isramart news:
Presedintele Barack Obama a lansat un nou apel catre legislativul american pentru a vota legea de mediu prin care emisiile de dioxid de cabon ale tarii ar fi limitate semnificativ, potrivit Earth Times. In acelasi timp, un sondaj realizat de Washington Post si ABC News arata ca doar 52 % dintre americani sunt de acord cu un sistem al comertului cu emisii, anunta Reuters.

Sprijinul americanilor pentru un pachet de legi pentru mediu a scazut in conditiile in care tot mai putini oameni sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru o electricitate produsa cu mai putine emisii. Republicanii si unii democrati s-au opus si ei legilor din cauza efectului pe care l-ar putea avea asupra economiei.

Sistemul comertului cu permise de carbon, conform caruia fiecare companie trebuie sa isi compenseze emisiile printr-un numar de certificate licitate, este partea centrala a legislatiei pentru mediu. Numarul de certificate eliberate ar scadea anual, iar emisiile odata cu ele.

Obama a numit in repetate raduri problema schimbarilor climatice drept una dintre prioritatile administratiei sale, explicand ca limitarea emisiilor ar „deschide calea unei economii a energiei curate”. Cu toate acestea, criticii initiativei legislative a democratilor sustin ca legile ar impune costuri inimaginabile asupra economiei Statelor Unite.