Friday, June 26, 2009

isramart :ARC: MM si ANPM au putini specialisti in domeniul captarii si stocarii CO2

isramart news:
Ministerul Mediului (MM) si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) au putini angajati bine pregatiti profesional care pot contribui la adoptarea si implementarea normelor europene in privinta captarii si stocarii dioxidului de carbon, a declarat, vineri, Ion Avram, reprezentant al nou-infiintatei Asociatii Romane a Carbonului (ARC), citat de Agerpres.

'In cadrul Ministerului Mediului si Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului exista oameni pregatiti profesionali, dar putini dintre ei pot sa contribuie la adoptarea si implementarea normelor europene pe segmentul captarii si stocarii carbonului', a afirmat Avram. Oficialul ARC a tinut sa mentioneze ca Romania nu trebuie sa ajunga pe ultima suta de metri la Bruxelles cu temele nefacute.

In cursul 'Saptamanii Mediului Tau', derulata in perioada 1-6 iunie, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, afirma ca in institutia pe care o conduce nu exista personal capabil sa-si dea cu parerea in privinta rezolvarii unor probleme de mediu, amintind de programului Natura 2000.

'Nimeni din Ministerul Mediului nu are capacitatea sa-si dea cu parerea in privinta rezolvarii unor probleme de mediu, cum ar fi Natura 2000. Propunerile trebuie sa vina din partea dumneavoastra (n.r - institutele specializate)', a spus Nemirschi.