Tuesday, September 28, 2010

Isra-Mart srl : Scotia se va alimenta 100% din energie verde, pana in 2025

www.isra-mart.com

Isra-Mart srl news:

Scotia ar trebui sa produca suficienta energie din surse regenerabile incat sa acopere intregul necesar energetic, pana in 2025, a declarat, astazi, premierul scotian, Alex Salmond, citat de Reuters.

„Scotia are resurse inegalabile de energie verde, iar noua noastra tinta nationala de acoperire a 80% din necesarul energetic al tarii din surse regenerabile, pana in 2020, va fi depasita cu ajutorul planurilor noastre de extindere a productiei de energie din vant, valuri si maree”, a declarat Salmond.

„Sunt increzator ca, pana in 2025, vom satisface cel putin 100% din necesarul nostru energetic exclusiv din surse regenerabile si, impreuna cu alte surse de energie, vom putea deveni exportatori de energie verde”, a adaugat acesta.

Saptamana trecuta, Scotia si-a ridicat tinta de satisfacere a cererii de electricitate din surse alternative de la 50%, la 80%, mare parte fiind acoperita din energie eoliana marina.

Partea de nord a Marii Britanii va deveni in curand un important exportator de energie curata produsa, in mare parte, in actualele parcuri eoliene de uscat.

Guvernul scotian a anuntat si planuri de construire a unor centrale nucleare la granita cu Anglia.