Tuesday, September 21, 2010

Isra-Mart srl : Activiştii Greenpeace avertizează bucureştenii

www.isra-mart.com

Isra-Mart srl news:

Echipaţi cu filtre de praf, combinezoane albe şi bannere, activiştii Greenpeace vor să atragă atenţia pietonilor şi şoferilor asupra impactului pe care transportul auto îl are asupra mediului. Se întâmplă miercuri, în Capitală, la intrarea în Piaţa Unirii dinspre Splaiul Independenţei, la ora 10:00.
Poluarea din marile oraseSursa: workforall

În paralel cu acţiunea din Bucureşti, de Ziua mondială fără maşini Greenpeace România mai mobilizează activişti şi voluntari în Bacău, Iaşi şi Cluj în acţiuni asemănătoare.

În Europa transportul deţine o cotă de aproximativ 30% din totalul emisiilor de dioxid de carbon şi 60% din consumul de combustibil petrolier, se arată într-un comunicat remis de Greenpeace România.

Dioxidul de carbon se înscrie în rândul gazelor cu efect de seră - principalele responsabile pentru încălzirea globală, iar cantitatea de CO2 rezultată din transport creşte alarmant de la an la an. În intervalul 1990 – 2007 cre terea a fost de 30% la nivel european şi de 67% în România.

Maşini mai puţine - poluare scăzută, trafic lejer

Greenpeace urmăreşte reducerea emisiilor de CO2, iar pentru aceasta susţine folosirea cu precădere a mijloacelor de transport în comun şi renunţarea la maşinile cu consum mare, precum celor din categoria SUV, în favoarea celor de capacitate mică, mult mai potrivite pentru traficul urban.

Odată cu scăderea emisiilor de CO2, aceste modificări de comportament în rândul populaţiei vor contribui simţitor la fluentizarea traficului în oraşe, iar oamenii vor economisi deopotrivă timp şi bani, mai spun cei de la Greenpeace.