Monday, September 27, 2010

Isra-Mart srl : Reciclarea CO2, solutia pentru salvarea planetei

www.isra-mart.com

Isra-Mart srl news:

Se fac eforturi substantiale pentru a descoperi un mijloc eficient pentru a se recicla dioxidul de carbon, principalul gaz cu efect de sera si a produce din el hidrocarburi utilizate ca sursa de energie de civilizatia umana.

Cantitatea de CO2 s-a marit constant in atmosfera terestra din cauza arderii combustibililor fosili de catre societatea omeneasca.

Acest compus chimic poarta cea mai mare responsabilitate pentru fenomenul de incalzire globala, cea mai dura problema pe care specia umana o are de infruntat.

La inceputul anilor 1990, un student, pe nume Lin Chao, de la Universitatea Princetown, a experimentat "turnarea" dioxidului de carbon in celule electrochimice si, cu ajutorul unui catod facut din paladiu strabatut de curent electric, a sintetizat metanol din CO2. Nimeni nu a luat in seama acest experiment, potrivit Scientific American.

Succesorii acestuia la laboratorul universitatii americane au reluat cercetarile perfectionand mecanismul cu celule fotovoltaice care, cu ajutorul luminii solare, transforma CO2 in combustibil.

"Parerea dominanta este ca dioxidul de carbon trebuie ingropat, dar putem sa-l reciclam si sa obtinem din el energie pura", declara chimistul Andrew Bocarsly.

Transformarea CO2 in combustibil (energie) este un proces pe care organismele fotosintetice il desfasoara de miliarde de ani.

Astazi, oamenii incearca sa obtina energie din lumina soarelui transformand CO2 si hidrogenul in combustibil lichid - un proces fizico-chimic ce ar putea recicla acest gaz atat de nociv.

"Ai nevoie de electricitate pentru a combina CO2 cu hidrogenul si a face benzina", declara directorul Agentiei pentru Proiecte de Cercetare Avansata in domeniul Energiei.

Beneficiile implementarii la scara larga a reciclarii CO2 sunt inimaginabile. Este ca si cum ai omori 4 pasari cu o singura piatra : securitatea energetica, schimbarile climatice, deficitul financiar si lipsa locurilor de munca.