Wednesday, September 29, 2010

Isra-Mart srl : Cel putin 150.000 de romani au participat la “Let`s Do It, Romania!”

www.isra-mart.com

Isra-Mart srl news:

Peste 150.000 de romani au iesit sambata la actiunea de ecologizare organizata in cadrul campaniei “Let`s Do It, Romania!”, arata datele preliminare centralizate de organizatori.

Potrivit acestora, cei mai multi voluntari care au renuntat la o zi de odihna pentru a participa la actiune au fost cei din judetele Brasov (15.000 voluntari), Cluj (13.000 voluntari) si Bucuresti+Ilfov (11.000 voluntari). De asemenea, in topul judetelor cu cea mai mare participare s-au inscris si Arges (10.800 voluntari) si Maramures (10.000 voluntari).

In ceea ce priveste deseurile colectate, o prima estimare arata ca voluntarii a adunat peste 187.000 saci de gunoi. Potrivit organizatorilor “Let`s Do It, Romania!” aceasta nu este insa nici pe departe cifra reala, ci doar o prima raportare obtinuta de la echipele locale. Colectarea sacilor de pe marginea drumului va mai dura cateva zile, iar cantitatile totale de deseuri colectate vor fi facute publice la finalizarea procesului.

Constientizare in randul romanilor

Potrivit organizatorilor, vedetele care au sprijinit campania au muncit cot la cot cu voluntarii. Smiley a facut curatenie in judetul Arges, formatia Holograf a fost prezenta la Sinaia, Leonard Doroftei a luat parte la curatenia din judetul Prahova, iar Adi Despot a fost la Busteni. Cabral, Zoli de la Sistem si Monica Tatoiu au ramas in apropiarea Bucurestiului si au dat acolo o mana de ajutor.

“A fost o placere sa fac curat in locul meu de bastina cu niste oameni deosebiti. Imi pare bine ca au venit atatia pitesteni la curatenie” a declarat Smiley, in timp ce Zoli de la Sistem a spus ca “Oamenii au simtit ca impreuna pot sa faca mai mult. Mi-as dori ca peste cinci ani de zile sa ne intalnim tot aici si sa spunem ca nu mai avem ce curata”. Campionul Mondial Leonard Doroftei este si el de acord ca “nu ne oprim aici, acum e doar inceputul”.

In afara de ecologizarea zonelor din apropierea localitatilor, campania ”Let`s Do It, Romania!” a avut ca obiectiv sa arate ca si romanii se pot uni pentru o cauza comuna: curatarea Romaniei de gunoaie. ”Cei peste 150 000 de voluntari au aratat ca le pasa, ca voluntariatul are sanse mari si in tara noastra si transmit un mesaj clar: daca e ceva care te deranjeaza, actioneaza, fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in jur!”, se arata intr-un comunicat remis de organizatori.