Tuesday, September 21, 2010

Isra-Mart srl : Pe 22 septembrie nu circulăm cu maşina

www.isra-mart.com

Isra-Mart srl news:



În ultimii ani, emisiile de dioxid de carbon au crescut cu 30% la nivel european şi cu 67% în România, potrivit cercetărilor realizate de Agenţia Europeană de Mediu. De aceea, activiştii ecologişti din Europa organizează anual Ziua Mondială fără maşini pentru a atrage atenţia oamenilor asupra acestei probleme din ce în ce mai alarmante.

Anul acesta, patru oraşe din România, sărbătoresc Ziua Mondială fără maşini pe 22 septembrie.

În Bucureşti, la intrarea în Piaţa Unirii dinspre Splaiul Independenţei, voluntarii Greenpeace, echipaţi cu filtre de praf, combinezoane albe şi bannere, vor atrage atenţia pietonilor şi şoferilor asupra impactului pe care transportul auto
îl are asupra mediului.

Acţiuni de acest fel vor avea loc şi în Bacău, Iaşi şi Cluj pentru a-i sensibiliza pe oameni în privinţa problemelor de mediu generate de activităţile de transport.

În prezent, în Europa transportul deţine o cotă de aproximativ 30% din totalul emisiilor de CO2 şi 60% din consumul de combustibil petrolier. Dioxidul de carbon se înscrie în rândul gazelor cu efect de seră - principalele responsabile pentru încălzirea globală, iar cantitatea de CO2 rezultată din transport creşte alarmant de la an la an.

Activiştii ecologişti încurajează oamenii să folosească cu precădere mijloacele de transport în comun şi să renunţe la maşinile cu consum mare, precum cele din categoria SUV, în favoarea celor de capacitate mică, mult mai potrivite pentru traficul urban.

Odată cu scăderea emisiilor de CO2, aceste modificări de comportament în rândul populaţiei vor contribui simţitor la fluentizarea traficului în oraşe, iar oamenii vor economisi deopotrivă timp şi bani.