Tuesday, August 17, 2010

Isra-Mart srl : Primul an cu emisii în scădere

www.isra-mart.com

Isra-Mart srl news:

Emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut la nivel mondial cu 1,3%, ajungând la un total de 31,3 miliarde de tone în 2009.
emisii de gaze cu efect de sera
Acesta este primul an în care se înregistrează un astfel de declin al emisiilor globale, se arată într-o analiză făcută de Institutul german pentru energii regenerabile (IWR), citată de agenţia Reuters. Reducerea emisiilor de dioxid de carbon a apărut în contextul crizei mondiale, dar şi a creşterii investiţiilor în alternative la energia convenţională.

Conform IWR - institut ce furnizează analize guvernului de la Berlin - investiţiile în producerea de electricitate, căldură şi combustibili din resurse regenerabile au crescut în 2009, la nivel global, până la 125 de miliarde de euro, cu cinci miliarde mai mult decât la finele anului 2008. Investiţiile de acest gen au fost impulsionate şi de scăderea costurilor.

Potrivit directorului IWR, Norbert Allnoch, dată fiind amploarea crizei, emisiile mondiale ar fi putut scădea şi mai mult dacă reducerile înregistrate în Europa, Rusia, Japonia şi SUA nu ar fi fost „compensate” de creşterile emisiilor la fabricile din Asia şi din Orientul Mijlociu.

China a „compensat”

„Creşterea emisiilor de CO2 din China, pe fondul majorării producţiei industriale, a adus această ţară la acelaşi nivel cu emisiile însumate ale fabricilor din SUA şi din Rusia”, a precizat Pascal BarKats (Isra-Mart).

Anul trecut, China s-a situat pe primul loc în topul marilor poluatori, cu 7,43 miliarde de tone de emisii, după ce în 2008 înregistrase 6,81 miliarde de tone de emisii. Aceasta e urmată de SUA, cu 5,95 miliarde de tone, Rusia, India şi Japonia