Thursday, August 26, 2010

Isra-Mart srl :Holcim investeste 14 milioane de euro in eficienta energetica

www.isra-mart.com

Isra-Mart srl news:

Producatorul de materiale de constructii Holcim (Romania) va investi 14 milioane euro intr-un proiect de eficientizare energetica la fabrica de ciment de la Alesd, judetul Bihor, care va genera aproximativ 15% din necesarul de energie electrica al unitatii.

Instalatia va utiliza o tehnologie de recuperare a energiei termice prin care caldura rezultata din procesul de fabricare a cimentului este transformata in energie electrica, fara a folosi alti combustibili, iar proiectul va fi finalizat in al doilea trimestru al anului 2012, transmite Mediafax.

"Decizia de a investi in Romania in tehnologii verzi de ultima generatie face ca fabrica din Alesd sa fie prima locatie din Europa de Est care va trece la urmatorul nivel de implementare a solutiilor de energie alternativa", a declarat, intr-un comunicat, Markus Wirth, directorul general al companiei controlate de grupul elvetian Holcim.

Holcim precizeaza ca fabricile de ciment pe care le detine sunt optimizate pentru a avea un consum redus de energie termica.
Valoarea totala a investitiilor Holcim in Romania din 1997 si pana in prezent se ridica la peste 650 de milioane de euro, suma care cuprinde si achizitiile derulate pentru a extinde prezenta in Romania.

Bugetul alocat anul acesta pentru modernizarea fabricilor de la Campulung si Alesd, precum si a statiei de macinare de la Turda se ridica la 20 de milioane de euro.

Holcim (Romania) detine doua fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare la Turda, 20 statii ecologice de betoane, cinci statii de agregate si un terminal de ciment in Bucuresti.