Tuesday, March 29, 2011

Isra-Mart srl:Enel Green Power, o noua centrala hidroelectrica in Costa Rica

www.isra-mart.com

Isra-Mart srl news:

Enel Green Power a inceput lucrarile de construcţie la o noua centrala hidroelectrica in Costa Rica, intre provinciile Alajuela şi San José.

Noua centrala, denumita Chucas, va avea o capacitate instalata de 50 MW. Operaţionala, va genera circa 219 milioane kWh/an, respectiv consumul anual de electricitate a peste 81.000 de gospodarii. Centrala va evita emisia in atmosfera a peste 150.000 tone de CO2 in fiecare an.

Enel Green Power, compania Grupului Enel, dedicata energiei regenerabile, se aşteapta sa finalizeze centrala la mijlocul lui 2013. Astfel, capacitatea instalata a companiei in Costa Rica va ajunge la 105 MW.

Francesco Starace, directorul general al Enel Green Power, a declarat ca aceasta este a doua centrala, dupa centrala hidroelectrica Palo Viejo, din Guatemala, aflata in construcţie, si este o dovada a dezvoltarii Enel Green Power in America Latina şi in sectorul tehnologiei hidroelectrice, unul dintre pilonii care stau la baza expansiunii pe acest continent.

Enel Green Power este prezenta in America Centrala şi de Sud prin sucursala Enel Green Power Latin America, care opereaza 33 de centrale ce utilizeaza resurse regenerabile in Mexic, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua, Panama, El Salvador, Chile şi Brazilia, capacitatea instalata totala ajungand la 669 MW.
Energia hidroelectrica se afla in centrul investiţiilor Enel Green Power in regiune, compania gestionand peste 31 de centrale in 6 ţari.

Compania deţine o centrala eoliana de 24 MW in Costa Rica şi urmeaza sa construiasca inca trei in Brazilia, pentru o capacitate instalata totala de 90 MW.
Avand o experienţa importanta in domeniul energie geotermale, Enel Green Power dezvolta noi oportunitaţi in acest sector. Mai exact, in Chile compania exploateaza cateva concesiuni ce au potenţialul de a furniza peste 100 MW de electricitate.