Monday, January 31, 2011

Isra-Mart srl : Politia din Grecia a gasit hotii certificatelor de CO2 in Romania

www.isra-mart.com

Isra-Mart SRL news:

Atacul cibernetic care a determinat inchiderea pietii spot de tranzactionare a certificatelor cu emisii ar putea avea originea in Romania, au declarat surse din cadrul politiei din Grecia, informeaza Euractiv.

Politia a identificat intre 8 si 10 adrese Internet Protocol folosite de hackeri pentru a ataca registrul national de emisii al Greciei, a declarat un oficial al politiei, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

„Am localizat adesele in Romania. Interpolul a fost notificat”, a spus acesta.

Piata spot de permise de emisii a Uniunii Europene a fost inchisa dupa ce certificate de emisii in valoare de peste 30 de milioane de euro au fost sustrase din registrele nationale ale mai multor tari europene.

In registrele nationale sunt plasate si inregistrate permisele de emisii ale companiilor pentru a fi apoi tranzactionate in cadrul schemei de emisii, un mecanism realizat ca masura impotriva schimbarilor climatice.

Atacul asupra Registrului European a fost cel mai recent dintr-o serie de incidente si scandaluri care s-au adaugat la factorii ce descurajeaza alte state sa adopte sisteme similare.