Wednesday, June 29, 2011

Isra-Mart srl: Grupul Holcim vrea sa reduca emisiile de CO2 cu 25%

www.isra-mart.com

Grupul Holcim si-a stabilit ca va reduce cu 25% emisiile de CO2 specifice pe tona de produs (ciment si lianti hidraulici similari) pana in 2015, comparativ cu nivelul anului 1990, au spus luni reprezentantii Holcim Romania.

Potrivit directorului general Holcim Romania, Daniel Bach, pentru a sprijinii acest obiectiv compania pe care o conduce va aloca 35 de milioane de euro in 2011 pentru a dezvolta proiecte orientate catre mediu si eficienta energetica, precum si pentru a asigura mentenanta echipamentelor din fabrici.

Astfel, 14 milioane de euro sunt alocati proiectului de recuperare a energiei termice reziduale de la Alesd. Acesta isi propune sa inlocuiasca aproximativ 15% din energia electrica consumata de fabrica din Alesd, care este furnizata in prezent de reteaua publica, cu energie "verde", obtinuta prin utilizarea gazelor reziduale rezultate din procesul de ardere si racire a clincherului, pentru productia de abur.

Aburul este apoi utilizat intr-o turbina pentru generarea de energie, fara a mai utiliza combustibili fosili. Proiectul are ca data de finalizare primul semestru al anului viitor.

De asemenea, circa 12 milioane de euro vor fi folositi pentru cresterea capacitatilor de co-procesare a deseurilor.

Holcim Romania a contribuit prin investitiile verzi realizate in ultimii ani la atingerea inca din 2009 a obiectivului stabilit de Holcim Grup la nivel mondial, acela de a reduce emisiile de CO2 cu 20% pana in 2010.