Tuesday, April 26, 2011

Isra-Mart srl : Copacii din orase valoreaza milioane

www.isra-mart.com

Isra-Mart srl news:

Pentru a cuantifica beneficiile aduse de copaci, atat ecosistemului cat si bugetului local, a fost realizat, anul trecut, un studiu in orasul Torbay din Marea Britanie.

Obiectivul final al acestui studiu a fost stabilirea valorii in bani a fiecarui copac si a vegetatiei urbane, precum si a eficientei copacilor privind capacitatea acestora de absorbtie a carbonului si a altor substante poluante, iar rezultatele studiului au fost facute publice anul acesta.

Metoda folosita de catre britanici are la baza un software revolutionar, numit i-Tree, care a fost dezvoltat de catre Serviciul Forestier al SUA (software-ul este gratuit) si una din cele mai importante informatii furnizate de catre acesta a fost legata de capacitatea copacilor de absorbtie a carbonului, in functie de specia din care fac parte, relateaza The Ecologist.

Astfel s-a constatat ca specii de copaci precum frasinul, platanul, fagul, stejarul, chiparosul sau alunul, au o importanta majora in cadrul ecosistemului din regiune datorita capacitatii superioare de absorbtie a materiilor poluante din atmosfera.

Folosind tehnologia i-Tree, studiul a relevat ca cei aproximativ 818 mii de arbori ai orasului Torbay reprezinta un activ in numerar in valoare de peste 300 de milioane de euro.