www.isra-mart.com
Isra-Mart srl news:
Sunt luate în calcul şi sistemele de iluminare a străzilor care utilizează energia solară sau care se opresc de la sine
Eurodeputaţii din Comisia pentru industrie, cercetare şi energie au aprobat săptămâna trecută planurile de investiţii în serviciile locale care vor crea noi locuri de muncă şi vor contribui la eficienţa energetică. Principalii beneficiari sunt oraşele şi autorităţile locale din Uniunea Europeană. Suma se ridică la aproximativ 114 milioane euro şi face parte din fonduri bugetare nealocate ale UE. "Refuzând să lase deoparte fondurile care nu au fost utilizate în aceste vremuri de criză economică, eurodeputaţii din cadrul Comisiei pentru cercetare, industrie şi energie au insistat în investirea banilor rămaşi în proiecte locale", se arată într-un comunicat al Parlamentului European (PE).
Potrivit acestuia, autorităţile municipale, regionale sau locale ar trebui să colecteze cele 114 milioane euro pentru sisteme de iluminare a străzilor care utilizează energia solară sau care se opresc de la sine, captarea şi stocarea CO2, mijloace de transport "verde" şi distribuţia energiei electrice.
Scopul declarat este reducerea emisiilor de CO2 şi investirea în energia regenerabilă, însă acest tip de investiţie creează locuri de muncă. Banii pentru investiţii provin din fondurile nealocate ale Programului energetic european pentru redresare, care a fost lansat în 2009.
Comisia pentru industrie, cercetare şi energie este competentă în chestiuni privind politica industrială a Uniunii şi aplicarea noilor tehnologii, în special în ceea ce priveşte măsurile privind întreprinderile mici şi mijlocii, precum şi în politica de cercetare a Uniunii, inclusiv difuzarea şi exploatarea rezultatelor cercetării şi politica spaţială. Alte competenţe ale Comisiei privesc activităţile Centrului comun de cercetare şi ale Biroului central de măsurări nucleare, JET, ITER şi celelalte proiecte aparţinând aceluiaşi domeniu, dar şi măsurile comunitare în domeniul politicii energetice în general, securitatea aprovizionării cu energie şi eficienţa energetică, în special stabilirea şi dezvoltarea de reţele transeuropene în sectorul infrastructurilor energetice.
Tratatul Euratom şi Agenţia de Aprovizionare a Euratom (AAE), securitatea nucleară, scoaterea din funcţiune a instalaţiilor şi eliminarea deşeurilor în domeniul nuclear, precum şi societatea informaţională şi tehnologiile informaţiei, inclusiv stabilirea şi dezvoltarea de reţele transeuropene în sectorul infrastructurilor de telecomunicaţii, intră, de asemenea, în competenţele Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie.