Thursday, November 25, 2010

Isra-Mart srl:Capital: Topul minciunilor autoritatilor privind energiile regenerabile

www.isra-mart.com

Isra-Mart srl news:

Rabdarea actorilor implicati pe piata energiei regenerabile, greu incercata de autoritati de mai multa vreme, pare sa se apropie de limita. Incetineala cu care se lucreaza la implementarea legislatiei europene la nivel national si birocratia sistemului sunt principalele nemultumiri ale jucatorilor.

„Ori de cate ori identificam disfunctionalitati in legatura cu sectorul energiilor regenerabile, autoritatile centrale romane pun totul in seama cerintelor dure ale Comisiei Europene. Asa s-a intamplat si in cazul Planului National de Actiune in domeniul Energiilor Regenerabile (PNAER), cand Ministerul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a impiedicat orice fel de implicare a actorilor interesati de elaborarea si consultarea asupra PNAER document ce ar trebui sa traseze traiectoria sectorului pana in 2020”, declara presedintele fundatiei TERRA Mileniul III, Lavinia Andrei.

Asa ca, pentru a trage inca un semnal de alarma, fundatia a intocmit „topul minciunilor autoritatilor privind energiile regenerabile” legate, in principal, de PNAER.

1 – Ministerul Economiei sustine ca Planul National de Actiune in domeniul Energiei din Surse Regenerabile (PNAER) a fost supus consultarilor publice prin „afisarea pe site-ul MECMA astfel incat toate partile interesate au avut posibilitatea sa-l consulte si sa transmita observatii.”