Friday, July 23, 2010

Isra-Mart srl: Premierul australian, huiduit pentru amanarea masurilor de mediu

www.isra-mart.com

Isra-Mart srl news:
Julia Gillard, prim-ministru al Australiei, a fost huiduita vineri, dupa ce a anuntat, cu o luna inaintea alegerilor, amanarea unui plan privind reducerile de emisii de carbon, potrivit Mediafax.

Agentii de securitate au imobilizat un manifestant, care a fost incatusat si evacuat, in timp ce auditoriul adunat in campusul Universitatii din Brisbane a scandat sloganuri ostile premierului.

Gillard, investita in functie in iunie dupa inlaturarea din functie a lui Kevin Rudd ca urmare a unei miscari de revolta in cadrul Partidului Laburist, si-a intrerupt pentru scurt timp discursul si a schitat un zambet.

Discursul sau privind politica in domeniul climei era foarte asteptat in Australia, dupa esecul inregistrat de Rudd, al carui plan a fost respins de Parlament.

"Cu ajutorul unui grup de reprezentanti ai populatiei australiene de toate varstele, veniti din intreaga tara, din toate mediile, vom organiza dezbateri, pentru a putea realiza progrese", a declarat Gillard. Ea a precizat ca aceasta "adunare cetateneasca" va fi sustinuta de o noua comisie stiintifica pentru probleme climatice, care va analiza, timp de un an, un proiect de infiintare a unei burse pentru schimbul de dreptrui de emisii de gaze poluante.

Julia Gillard, in varsta de 48 de ani, de formatie avocat, a anuntat recent convocarea de alegeri generale la 21 august, pentru a obtine increderea electoratului. Principalul sau rival este liderul coalitiei formate de Partidul Liberal si cel National, Tony Abbot. Alaturi de imigratie, problema climei este una dintre marile mize ale acestui scrutin.