Wednesday, July 13, 2011

Isra-Mart srl: Australia isi va taxa cei mai mari 500 de poluatori cu cate 25 dolari/tona de dioxid de carbon

www.isra-mart.com

Cei mai mari 500 de poluatori din Australia vor plati cate 23 de dolari australieni (25 dolari americani) pentru fiecare tona de dioxid de carbon pe care o emit, cu promisiunea din partea guvernului de a oferi compensatii gospodariilor afectate de note de plata mai mari la energie, in cadrul unui plan de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera dezvaluit duminica, potrivit Associated Press.

Premierul Julia Gillard (foto) a dat asigurari australienilor ca taxa pe emisiile de dioxid de carbon va afecta doar un numar redus de gospodarii care vor fi obligate sa plateasca facturi mai mari la energie, sustinand ca masura este de maxima importanta pentru a ajuta tara sa reduca emisiile masive de dioxid de carbon.

"Producem mai mult dioxide de carbon pe cap de locuitor decat oricare alta tara din lumea dezvoltata. Avem multe de facut pentru a ne mentien pozitia in cursa pe care comunitatea mondiala a inceput-o”, a declarat premierul australian.

Aceasta taxa constituie principala masura pe care guvernul de la Canberra o instituie pentru a reduce emisiile de gaz cu efect de sera pâna in 2020 cu cel putin 5%.

Taxa va fi ajutat reducerea poluarii cu 160 milioane de tone metrice - echivalentul scoaterii a 45 de milioane de masini de pe sosele, a mai spus Julia Gillard.